Nedenstående artikel kan indeholde betalte links.

Plastikkirurgi

plastikkirurgiDe danske plastikkirurger, og særligt Danmarks bedste plastikkirurger, har rigtig travlt på deres privathospitaler. Plastikkirurgi er nemlig populært som aldrig før, og rekordmange vælger at lægge sig under kniven og få foretaget kosmetiske operationer. Plastikkirurgiske operationer spænder lige fra større bryster og øjenlågsoperationer til ansigtsløftninger og fedtsugninger.

Særligt brystforstørrende operationer er i rekordstor fremgang, lyder meldingen fra flere af landets plastikkirurger og privathospitaler. Den eneste plastikoperation, som overgår antallet af brystforstørrelser, er øjenlågsoperationer.

Privathospital

Bedømmelse

Hjemmeside

Roskilde Privathospital

CeriX

Der findes desværre ingen præcise tal på, hvor mange danskere der får foretaget plastikkirurgi i Danmark. De danske privathospitaler og privatklinikker har ikke pligt til at indrapportere antallet af kosmetiske plastikoperationer til det offentlige.

Plastikkirurgi har intet med plastik at gøre. Ordet stammer fra det græske “plastikos”, som betyder “at forme”.

Til trods for at de ikke har pligt til det, vælger en del af privathospitalerne stadig af indrapportere antal behandlinger.

Nedenfor ser du de samlede indrapporterede tal for 2018.

 • Øjenlågsoperationer: 17.132
 • Brystforstørrelser: 2.686
 • Fedtsugninger: 1.243

Som du kan se af ovenstående, så er skønhedsoperationer altså ikke længere noget kun skuespillere og sangstjerner får foretaget!

Plastikkirurgi priser

Prisen på plastikkirurgi varierer fra privathospital til privathospital og naturlig hvilken type plastikoperation, der er tale om. Nedenfor har vi anført plastikoperationer priser på de mest gængse plastikkirurgiske operationer.

Ønsker du at få foretaget en kosmetisk operation, så er det yderst vigtigt, at du vælger en speciallæge med stor erfaring og ekspertise. I takt med den stigende interesse og dermed stigende antal patienter, åbner der flere og flere plastikkirurgiske klinikker op i Danmark.

Kosmetisk kirurgi bør altid foregå under trygge og tillidsfulde rammer

Du bør altså være grundig i dit forarbejde, inden du vælger speciallæge. En god ide er at lave research, hvor du f.eks. spørger familie, venner eller arbejdskolleger, om de kan anbefale en dygtig plastikkirurg. Du bør ligeledes gå på nettet og læse anmeldelser om den pågældende kirurg, da tidligere patienters erfaringer er super relevante.

Privathospital

Bedømmelse

Hjemmeside

Roskilde Privathospital

CeriX

Pris og kvalitet hænger tit og ofte sammen, så vælg ikke kun plastikkirurg ud fra pris. Oftest er de bedste plastikkirurger i Danmark også de dyreste, fordi de ganske enkelt er dygtigere!

Privathospitaler

privathospitalerNedenfor har vi listet en oversigt over privathospitaler i Danmark, hvor du finder flere af de anerkendte plastikkirurger i landet. Om du måske endda finder Danmarks bedste plastikkirurg blandt en af dem, er meget muligt!

 • CeriX
  • Privathospitaler i København, Odense, Aalborg, Hellerup, Frederiksberg, Esbjerg og Vedbæk.
 • Roskilde Privathospital
  • Privathospital i Roskilde
 • Lift Clinic
  • Privatklinikker i Aarhus og Esbjerg
 • Aleris-Hamlet
  • Privathospitaler i København, Aarhus, Aalborg, Herning, Esbjerg og Ringsted
 • Capio
  • Privathospitaler i Odense, Skørping, Hellerup, Viborg og Aarhus.
 • Amalieklinikken
  • Privathospital i København
 • AK Nygart
  • Privathospitaler i København, Aarhus og Lyngby
 • Mølholm
  • Privathospitaler i Aarhus og Vejle

Ovenstående er et blot et udpluk af danske privathospitaler, som alle har et godt renommé. Af samme årsag vil du oftest også opleve en vis ventetid, som kan variere fra uger til måneder. Dog bør ventetiden ses som et positivt tegn, da det typisk betyder, at der er mange, som ønsker at lade sig operere af disse plastikkirurger.

Klage over privathospital

Har du ladet dig undersøge eller behandle på et privathospital, og har du i den forbindelse følt et svigt, så har du mulighed for at klage. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som behandler klager fra patienter, og overordnet tager de sig af følgende sager:

 • Sundhedsfaglig behandling
 • Patientens rettigheder

Din klage skal indsendes via et digitalt klageskema. Hvis ikke du har mulighed for at tilgå det digitale skema via Borger.dk, kan du få tilsendt et papirskema. Har du spørgsmål til Styrelsen for Patientsikkerhed, kan du kontakte dem på tlf.: 72 33 05 00

Privathospital

Bedømmelse

Hjemmeside

Roskilde Privathospital

CeriX

OBS: Du kan også finde en oversigt over privathospitaler i Danmark på firmaoversigten Novaindex.com. På Novaindex.com finder du ligeledes rutevejledning og åbningstider på alle hospitalerne.

Denne guide indeholder reklamelinks

Hvad er plastikkirurgi?

Plastikkirurgi er kirurgi, som har til hensigt at ændre kroppens udseende. Der skelnes mellem to former for plastikkirurgi: Kosmetisk kirurgi - benævnes også æstetisk plastikkirurgi og udføres af kosmetiske hensyn. Rekonstruktionskirurgi - udføres for at genskabe en persons udseende efter ulykke, sygdom, medfødte misdannelser etc. Ordet stammer i øvrigt fra det græske ord “plastikos”, som oversat betyder “at forme”. Læs meget mere om plastikkirurgi og de mest populære kirurgiske indgreb, som vi danskere får foretaget, her på siden.

Hvorfor vælger man plastikkirurgi?

Man vælger plastikkirurgi, fordi der er noget ved ens krop eller udseende, man er utilfreds med. Typisk er man så træt af eller ked af den pågældende ting ved kroppen, at det påvirker ens selvtillid.

Hvilken plastikkirurg skal jeg vælge?

Du skal ganske enkelt vælge en super kompetent plastikkirurg med et godt renommé. Forhør dig evt. om andres erfaringer med kirurgen og læs anmeldelser om vedkommende på nettet. OBS: Vær opmærksom på, at ikke alle anmeldelser er lige troværdige. Under konsultationen (forundersøgelsen) skal du føle dig tryg ved kirurgen, ellers bør du finde en anden. Se vores oversigt over dygtige og anerkendte kirurger her på siden.

Rygning før og efter operation?

Du bør stoppe med at ryge mindst 4 uger før operationen. Og du bør vente mindst 4 uger efter operationen med at starte igen. Rygning er den væsentligste årsag til komplikationer som vævsdød og infektion. For hver cigaret, du ryger, trækker de små blodkar sig sammen i 20 minutter. Det er netop de små blodkar, som sørger for både heling og bakteriebekæmpelse. E-cigaretter får ikke de små blodkar til at trække sig så meget sammen, men det anbefales stadig, at du stopper med det også.

Hvordan bliver man plastikkirurg?

For at blive plastikkirurg skal du igennem følgende uddannelser. Studentereksamen: 3 år, bacheloruddannelse i medicin: 3 år, kandidatuddannelse i medicin: 3 år, klinisk basisuddannelse: 1 år, introduktionsuddannelse til specialet: 1 år, uddannelse til speciallæge: 5 år. Alt i alt skal du regne med, at uddannelsen til kirurg varer cirka 13 år

Scroll to top